Försöker fixa med designen

Nu har jag blivit så trött på den opersonliga färdigmallen.
Så nu har jag gett mig på att försöka göra en egen design. HTML-koder är jag dock helt okunning på men jag testar mig fram.
Så det kan hända att det ändras deisgn lite då och då under dagen.

Go Morgon!

Nu har jag varit vaken sedan 6.30 ! Har ätit frukost, gått en lång morgonrunda med My, bäddat sängen och bara sånna småsaker.
Det är några som håller på att arbeta i lägenheten över oss så det gick inte sova pga. allt oväsen.
Men som tur är så är det ju bara tillfälligt, i början av April flyttar ju våra nya grannar in.

Nu ska jag måla lite. Ha en bra dag!

Lite nytt :)

Idag vaknade jag redan vid 7.00... på ett lov! WOOOW! Jag var klarvaken då!
Men jag låg och latade mig och småsov lite till ändå.

Sen på eftermiddagen så åkte jag jag in till Växjö och spenderade lite pengar, hehe.
Köpte en nya jacka : ) en tröja: ) ett par skor : ) OCH hårfärg! : )

Så... tro det eller ej, men jag är halvt blond nu! Jag blev väldigt nöjd faktist. Slingade iofs bara det.

Här kommer en bild på min nya jacka o mitt "nya" hår (ignorera det typ osminkade ansiktet):
image64

Vad tycks?

Tror denna kan bli bra :)

Har ju fått en hel del beställningar och snart sätter jag stopp så jag hinner med alla innan lovet är slut, men än sålänge går det bra att skicka en beställning.
Har nu tagit en liten målarstund nu ikväll innan läggdags, och jag känner på mig att denna målningen kommer bli underbart fin. Efter att bara målat grunden så ser det redan ut att kunna bli fint.

En timmes målande :
image63

Ser fram emot att fortsätta på den efter en god natts sömn. 
Jag lägger ut en till bild sen när den är klar, det är en hel del kvar att göra.


Go Natt!

*stolt*

Ryktet om mina målningar sprider sig snabbt nu : ) Woohoo! 
Jätte kul
....  o bra för plånboken : )
Känner mig lite stolt över mig själv just nu, hihi

image62

Bilder från igår

Nu kommer lite bilder från igår, när vi var i Mellbystrand & Ängelholm. My fick rusa av sig på stranden.

image55

image56

image57

image58

image59

image60

Och en bild från bilen.... när vi åt sura band ^^,
image61

KOMMENTERA!!!! KOMMENTERA!!! KOMMENTERA!!!!

AJ, AJ, AJ, AJ!

Jag har nog kommit in i en klantig period.
- Igår trillade jag i trappan, höger hand är helt skum efter det.
- Har rivit upp armen från handleden och halvt upp mot armbågen (när jag skulle sätta ner My hoppade hon och rev mig på nått sätt) 
- Idag smälde jag i knät i en utdragen låda, jag vek mig i fosterställning av smärta!!!

Alltså shit, vad händer härnäst? Blir säkert överkörd eller nåt....

Video

Tänkte testa lägga in en video. Här leker My efter påsk-fotograferingen.... med de små fjäderbollarna. 


Glad Påsk

My & jag önskar er alla en Glad Påsk!
Här får ni 2 små påskkort.... som My glatt gick med på att va modell på. (för lite skinka) Sen bet hon sönder fjädrarna ; )

image51

image52


Och vid 12-tiden var vi ute och busade. Kolla noga på bilden så ser du My mellan träden. Hon spanar ut över fotbollsplanen och planerar sitt bus. Jag stog längre upp på kullen o tog bilden, och när jag kom ner dit My är på bilden så sprang hon ner på planen och sprang i cirklar. Fyyy vad fort det gick. 

Sen ropade jag in henne och hon kom så snällt, jag klappade om henne och sen fick hon springa igen. Haha, ni skulle ha sett henne. Sen efter en stund tyckte jag det va dags att gå hem... men det tyckte inte My.

När jag ropade in henne stannade hon upp och tittade på mig med sin busigaste blick, sen kom hon i full fart, som en greyhound mot mig men istället för att stanna så sprang hon preeecis intill mig och sen gjorde hon en vändning och kom tillbaka bakifrån. ZoooooM!
Sen höll hon ett avstånd på 10 meter eller mer såfort jag närmade mig, och när jag då gick åt andra hållet  så sprang hon som en kanonkula mot mig igen. Bus i blicken hela tiden, och hon lyssnade såååå väl på mina inkallningar.

Efter att busat med henne ett tag så gjorde jag ett misstag, kastade en snöboll som fick My att bli ÄNNU busigare! Då slutade hon lyssna på inkallningarna och sprang som en galning runt mig. När jag gick åt ena hållet sprang hon efter men hon kom aldrig tillräckligt nära för att jag skulle kunna fånga in henne.
Skulle jag ha rytigt till så hade hon lugnat sig o kommit snällt, men hon va så glad så jag ville inte ryta mot henne.
Efter att "jagat" henne en stund, både upp o ner på kullarna och på fotbollsplanen så fick jag henne slutligen att komma.

Snacka om att hon rastade matte. Jag ville INTE hon skulle va uppe på kullarna eftersom det brukar va andra djur där ibland men mattes vilja brydde hon sig inte om. Fyyy vad jag sprang upp o ner på kullarna för att hålla koll efter andra djur.  

image53

När jag äntligen hade fått på henne kopplet så fortsatte hon busa i snön. Tyckte denna bilden blev rolig:

image54

ensam igen..!

Nu har Diana nyss åkt igen. Hennes mamma kom o hämtade henne innan det började snöa för mycket.
Hade ju filmkväll igår me mina goa vänner. Elli åkte tyvärr hem vid nio-tiden eftersom hon inte alls mådde bra. Krya på dig!
Vi såg 2 filmer iallafall och sen kollade vi lite på "vanlig" TV. Filmerna vi hyrde va Black Sheep och Saw4. jag har börjat gilla skräckisar ; ) fast ingen av dessa var ju direkt läskiga. Black Sheep var ju bara nördig, jag fattar inte hur man ens kan komma på filmidén, haha, får som anfaller människor : ) Vill du skratta åt hur dålig en film kna vara  så se den. Hahaha. 
Och Saw4 var ju inte heller läskig, några som dog lite bara. Jag skrattade mest när jag såg den.... vilket förvånade Diana o Elli som trodde jag skulle bli rädd. 
Och kladdkakan blev goo trots det konstiga receptet.

Snart ska jag äta lunch, mams håller på att göra fläskfilé. Mmmm. : )
Men innan maten ska jag plocka ihop allt på golvet, och gå ner med madrassen till källaren igen och så.
Efter maten ska jag ut med My... som ÄLSKAR snön : S Och sen ska jag måla, jag la ut en tråd i ett chihuahua-forum om att jag åter igen tar emot beställningar. La ut den i onsdagskväll, igår (torsdag) hade jag redan fått 5 beställningar. Woho! 

Så.... tack för du läste. Kommentera mer än gärna : )

torsdag

Idag har det varit redigt skönt ute. Solen har lysst och all snön smällt bort. Det var så varmt o skönt på "morgonpromenaden".... hehe, hade sovmorgon, så jag steg inte upp förrens 12 : )
Kom precis hem efter att varit på kyrkogården och planterat påskliljor med pappa. Det är snart 10 år sedan farmor dog och jag kan fortfarande inte hålla tårarna inne när jag är där. Jag saknar henne sååå mycket <3 Min farmor.

Nu ska jag göra iordning på rummet, sen baka kladdkaka och efter det hämta en madrass nere i källaren som Diana får sova på inatt.
Ska bli oväder här ikväll med så vi får väl se hur länge det dröjer innan snön kommer igen. Börjar redan mulna. 

HÖSTLOV!

Idag satte jag klockan på 05.30 för sista gången på länge! För idag började mitt höstlov : )  12 dagar långt, nästan 2 veckor ju ; )

Men inte va det nån slapp dag i skolan.... nej då. Vi hade historiaprov och efter mitt grova misslyckande på matteprovet igår så var ju inte självförtroendet på topp. Och med tanke på vilken lärare vi har i historia så hade jag inga höga förväntningar på mig själv.... men jag kunde allt! WOW! *stolt* Det kändes så satans bra när jag lämnade in provet, jag hade inga problem alls med att svara på frågorna. Hahaha, hoppas bara att läraren tyckte det gick bra oxå... för man vet ju aldrig med henne.

Jag är fortfarande lite ledsen över matteprovet igår. Nu kan jag glömma hoppet om ett bra betyg när kursen slutar till sommaren. I matte A fick jag VG och mitt mål har varit att lyckas minst lika bra med matte B. Jag ska kämpa för full pått på omprovet och jag ska satsa högt på de nationella proven nu i vår. Jag vägrar ge upp, jag ska ha minst VG i slutbetyget på matte B!
 
Hmm.... vad har mer hänt idag?! Jo efter att vi slutat så gick jag, Elli, Diana, Darja o Petra till Excell och åt lunch innan alla åkte åt olika håll innan lovet. 
Imorgon ska jag ta ett varmt bad på morgonen och njuta av ledigheten. Moahahhaa, tänk vad bra min skola kan vara ibland. En extra lov-dag : ) 
Imon på kvällen kommer Diana o Elli hit med. Vi ska ha en filmkväll eftersom det är så många filmer vi 3 vill se för tillfället. Diana skulle nog sova över med.... så ja. Det blir nog kul : ) 

Bonusbild på My som äntligen är återställd efter benskadan!
Hon är som en valp igen, hon vill bara leka, leka, leka och springa runt som en galning : )
image50


Jävla dag!

Hatar, hatar, hatar, hatar denna dagen! HATAR!
Kan man känna sig mer värdelös????!!!
Dåligt väder, äcklig mat, huvudverk, matteprov (som gick åt röven... precis som mitt hopp på bra betyg), irriterande syskon, jobbiga bussar, tröga lärare, ännu mer irriterande syskon osv.
ÅHHHHH!
Kan det inte bara bli natt nu så denna dagen försvinner.... allt går verkligen emot mig!

Måndag.... med laktos-ont i magen!

Ny vecka.
Idag var jag HELT borta bitvis. Redan på morgonen glömde jag saker och det slutade med att jag fick slänga i allt i väskan och springa som en dåre till busshållsplatsen som kommer efter stationen, då jag inte hade en chans att hinna i tid till stationen. Så började det snöa som satan på vägen. Jag hann iallafall. Anfådd som en galning klev jag på bussen och såg snön öka i mängd.
Ju närmare Växjö bussen kom ju mer snö blev det (i Gemla var det dock mer än i växjö).
I skolan började det med matte och det blev en hel lektion med genomgångar. Så nu känner jag mig rätt säker inför provet imon. Satsar på sämst VG. 
Sen va det lunch... och min lunch var såååå mättand eoch god *skrattar* Drack ett HELT glas saft!  Wow alltså!
Men jag var bara inte hungrig, jag har saknat matlust i flera dagar nu. Men jag följd emed Diana, Elli o Tess till ICA sen och då köpte jag en Kellogs-grej. För att få nåt upp-piggand ei mig iallafall och så köpte jag en Belvita eftersom Elli o Diana alltid pratar så väl om dem. MEN det skulle jag aldrig ha gjort! Den är ju liiiiiite doppad i choklad.... Trodde det skulle gå bra eftersom jag kunde äta lite bearnaisesås i lördags utan att känna av laktosen, men Nej då, sen jag kom hem har jag sprungit ett antal akut till toan. FAAAAN!

Har fortfarande ingen matlust... speciellt inte nu när jag mår illa och behöver springa till toan hela tiden med.
Men jag åt lite nudlar när jag kom hem så magen inte skulle va så tom. Orkade inte göra nåt annat och det är ju även rätt skonsamt mot magen.
Så idag har jag TYP bara ätit en skål cornflakes till frukost och liiite nudlar för en stund sedan. Och den där jävla lilla fruktsaken doppad i lite choklad! Grr!

Snart är det påsklov med.... fy vad tråkigt! Jag har INGET att göra!
Så på onsdag börjar 12 tråkiga dagar ledighet.

Och ikväll är jag ensam hemma, rätt skönt. Men nu ska jag gå o lägga mig i soffan o kolla på TV tills nästa toa-besök. SUCK!

Söndag

Nu är det redan söndag. Denna helgen gick alldeles för fort, men den var bra : )
Bara synd att Perreli vann melodifestivalen.

Släkten är tråkigast!

Ja nu är jag hemma igen. Var hos min faster som jag skrev i förra inlägget.
Bertil blev grymmt glad över tavlan.
Vi fick smörgåstårta och för "barnen" var det pommes o korv. jag var barn idag ; ) hahahaha.
Sen gick jag från barn-hörnan till gamling-hörnan. Hahahaha, drack whiskey med 60+ arna. De var mycket pratsammare än de andra. Min släkt är lite som den är. och tro det eller ej, men jag tyckte om whiskyn ! haha

Nu ska jag snart lägga mig. Så jag är pigg imon :D

Målning

NU är jag klar med älg-målningen. Det var as-svårt!
Jag har ALDRIG målat en seriös älg förut och nu tog jag på mig att göra det med akvarell! Som jag nyss lärt mig använda.
Men men.... nu är den iallafall klar. Jag godkänner den men den kunde ha blivit mycket bättre.
Utgick inte ens från ett foto så denna älgen är HELT gjord av mig ; ) Fast jag kollade visserligen en del på älgbilder för att se hur de såg ut i vinklar och så.
Om 2 timmar är denna målningen inte min längre. Min fasters gubbe som fyller år ska få den. Han tycker om både älgar och akvarell.


Såhär såg min snabbskiss ut : ) Hade lite problem men frambenen.
image48

Och såhär belv den som klar (dåligt fotat) :
image49

Nu har jag även monterat in en i en glas-skiva-ram.
Den ser bättre ut i verkligheten än på denna bilden.

Så.... GRATTIS BERTIL! Hoppas du gillar tavlan.  

God Morgon!

Ja... jag fick 10 minuter över nu innan jag ska gå mot bussen så jag tänkte bara säga God Morgon till alla läsare ; )

GOD MORGON!
snart är det helg : D

Torsdag...

Idag är det torsdag (för er som råkat missa det ;P haha ). På morgonen / förmiddan hade jag prov i skolan.... i religon. Måste erkänna att jag inte övade ett dugg : S Men det gick bra, hoppas jag iallafall. Kändes som jag hade bra svar på alla frågorna. Hoppas bara läraren tycker samma sak, hihi. En uppgift var värd 15 poäng och jag blev EXTREMT glad när jag insåg att jag kunde den :D:D:D:D Om jag inte får fullport efter allt jag skrev på den så kommer jag nog vara nära iallafall. Max poäng var lite över 60 har jag för mig.... och för G ska man ha 50% rätt. TROR jag klarar det. :D

Efter provet jobbade jag, elli o diana på våra stolar (design & form uppgift). Sen gick vi ut på stan lite och efter det "åt" vi lunch. var grönsakssoppa.... eller ska jag säga vatten med lite morötter i ???!!!  Mja, min lunch blev ett äpple o en macka istället.

Sen hade vi bild & form fördjupning. Våra lärarpraktikanter skulle hålla en uppgift. Blev lite småflummigt men kul.

Seeeen skulle jag, Diana o Tess simma.... men gissa vilken klantröv som glömde simkläderna hemma?! JAG!!!! Så jag åkte hem och gjorde motsatsen till att va duktig o träna, jag la mig i soffan och vilade framför TVn ^^, jag rä såååå lat ibland.
Ska träna på tisdag istället, och då ska Elli med :D hon har ÄNTLIGEN skaffat gymkort!

Mja, nu har jag inte möe mer att skriva. Så kommentera gärna!



Här kommer en liten bild på My som ÄLSKAR att ligga under skrivbordet när jag är här. 

image47


Yeey, tisdag :D

Idag är dte tisdag. Var lite småbutter i början av dagen men när Petra och jag flummade loss på svenka-lektionen och läste om gåsar och katter och såg vår lärare göre en posé så mja... då var jag fast i ett skrattande humör :D
Efter skolan köpte jag SKOR :D ÄNTLIGEN hittade jag ett par vårskor i "nina-stil" :D 250:- kostade dem.... på skopunkten. Ska lägga in en bild sen.
Sen var jag, mam o pap på city gross också. Snabbhandlade lite.
Nu är jag hemma och är fortfarande på toppenhumör :D

SMILE

Måndag!!!!

Idag var det skola... som vanligt. Intressant va?? : S
 Matte, lunch, bild o from, slut.

Gick ut med My, la mig i soffan, somnade, Zizzi Pissi kom (syster), åt kvällsmat, gick ut med My, tittade på tv, och nu datorn.


Ja... det var min tråkiga dag! Hoppas ni haft det roligare!

Zooooooom

Tiden går så fort. Nu är redan hela helgen över. Hela veckan. Snart börjar en ny dag, en ny vecka.
Inget mig emot att tiden går för fort, men man börjar ju fundera på om man verkligen tar vara på livet. 
Jag vill bara att det ska bli höst just nu... då börjar jag trean, fyller 18, får och ska ta körkort, kan börja med au pair planeringarna på redigt.... skicka in en anmälan, välja värd-familj osv.  
Det känns skönt att ha nåt att se fram emot... men jag tror jag glömmer en viktig sak, att öppna ögonen och ta vara på tiden innan det blir höst.

Nu ska jag sova. Är ju skola imorgon.
God Natt!

Lär dig måla som mig ; )

Jag har fått den stora äran att måla 2 tavlor med kanin-motiv, som kommer vara pris på en kanin-hopptävling.
Känner mig väldigt stolt som fick förfrågan och beställningen.
Problemet är bara att jag ALDRIG har målat kaniner innan (klart nån liten blyertskanin kanske, men ändå). Så detta blev en utmaning. Speciellt då de ville ha målningarna i akvarell som jag är väldigt ny i.

För skoj skull "dokumenterade" jag hela procesen för jag har fått många förfrågningar om hur jag målar, om jag kalkerar eller målar på frihand, om jag utgår från bilder osv.

Så, här kommer en guid på hur jag målar, testa gärna!

1.    Vid denna beställningen fick jag fria tyglar och tillgång till ett antal kaninfoton. Jag tog insperation från alla men beslutade mig för att just denna kaninen ska jag måla (dock inte samma hinder).
image27 

2. Jag skissde upp konturerna löst med en blyertspenna, jag kalkerar INTE!
Sen började jag med ett ljust brunt lager över hela kaninen. För att sedan ta ännu ett lager över det.
image28

3. Jag sitter så jag lätt kan vrida huvudet och se originalbilden på datorn. Glöm inte att sitta skönt, då är det lättare att slappna av i penseldragen.
image29

4. Måla dit mer färg på de lite mörkare partierna, t.ex. skuggningar i pälsen.
image30

5. Lägg ett nytt brunt lager övet hela kaninen, då smälter skuggningarna ihop bättre.
image31

6. Denna kaninen hade lite röda inslagg skimrande i pälsen. Lägg till en orange yta där det ska vara rött.
image32

7. Under tiden färgen torkar. Börja med ögonen. Måla med en mörk mörk mörk brun färg. Lämna en avlång vit fläck, dela sedan den vita fläcken i två delar, en stor och en liten. Detta ger en glans i ögat.
image33

8. Lägg sedan ett ljust brunt lager över hela kaninen igen för att jämna ut de orang/röda nyanserna du tidigare la dit. Lägg även dit lite mörkare färg på önskade skuggningar. Du kan även börja färglägga hopphindret om du vill.
image34

9. Måla i lugn och ro. Känn ingen stress.
image35

10. Måla en ljus vit yta på ställen som ej ska vara så mörka. T.ex. runt ögonen, vid nosen, i örat och även delar av kroppen. Här är även selén ifylld.
image36

11. Då detta är en beställning skulle en rosett vara placerad på denna. Vill du göra en rosett så skissa upp väldigt löst med blyerts. Måla ljusa lager som du sedan skuggar med precis samma färg igen. Måla i lager.
image37

12. Måla skuggningar på selén, och även detaljer.  
image38

13. Dags att börja med gräset. Måla en jämn ljus grön yta över hela området som ska täckas av gräs.
image39

14. Försök få det så jämt som möjligt.
image40

15. Nu börjar det jag tycker är tråkigast, att måla varje gräs-strå!
Tappar du koncentrationen och stråna blir konstigare och konstigare. Ta en paus eller måla en detalj du tycker är roligare. T.ex. sidan på hopphindret.
image41

16. Tänk sen på att gräset ska bli kortare och kortare ju längre bak det är.
image42

17. Lägg till slut till några mörkare gräs-strå lite här och där.
 image43

18. Måla dit de sista detaljerna. T.ex. kopplet.
Signera målningen med din egna unika signatur och även år. Känn dig stolt, du är klar!
image44


I rosetten kan text läggas in. På denna ska kaninklubben välja en text, jag vet därför inte än vad det ska stå.
image45


Lycka till med att måla din egna kanin!



ps. det är lätt hänt att du får för mycket färg eller vatten på penslen. Var inte rädd för att använda handen som palett då. Akvarell-färg är ju vattenlösligt och därmed lätt att tvätta bort.
image46

Målning

Dagens målning. Pappilonen Cayenne : )
Gjord i akvarell

image26

SOOOL

Efter morgon-myset hittade jag en liten filur på golvet i storarummet.... i en solfläck såklart !

image25

Morgon-mys med Mysan!

image24

Trevlig helg!

Nu är det helg!!!! igen.
Hoppas ni har haft en bra vecka. Min har varit helt okej, kunde vart bättre men kunde även vartit sämre.
image23
Inget planerat för helgen men den blir nog rolig. Ikväll blir det en lugn kväll framför TVn iallafall, med chips och cider med MELON-smak! Fattar inte hur jag kunnat missa att det fanns melonsmak! Melon är ju sååå jag!!! Hoppas bara den är god ; ) 

REDAN torsdag!

nyss var det ju helg och nu är det bara en dag kvar till nästa helg. Vart tar tiden vägen? :S
Men jag är rätt glad att tiden går fort, längtar tills nästa år och ja, bara 10 månader kvar till dess.

I skolan idag hade vi religon på förmiddan, fick en skrivuppgift och det gick jättebra. Fick begränsa skrivandet så det inte blev för mycket. I vanliga fall brukar jag ha svårt att nå upp till de antalet sidor vi ska skriva. 
Sen var det lunch, fisk o potatismos. Som för en gångs skull var god!!!! När det är potatismos i skolan är jag verkligen glad att jag får laktosfri mat. Det "vanliga" moset är gjort på pulver, men jag får mos på rediga potatisar :D

Sen hade vi bild o from fördjupning. Vi har gjort linoleumtryck de senaste gångerna och idag började jag på extrauppgiften. Kopierade en av mina tryck och ändrade om den i photoshop :) Kul
På rasten fick vi annanas och vattenmelon :D Gissa om jag blev överlycklig :D (vi får alltid nån frukt på tisdagar o torsdagar).
Efter lektionen gick jag, Elli o Diana till Askelyckan och fikade : ) Gött!

Nu är jag och mamma ensama hemma ikväll :D SÅ SKÖNT! Pappa har nämligen fått börja jobba 25% igen.
Så skönt att kunna slappna av lite. Mamma o jag ska baka snart och bara ha det lugnt.

Mja, det var väl denna dagen lite kortfattat. Glöm inte kommentera!

:/

Innan var det sol och skönt. Nu snöar det.
Kom precis in från en kvällsrunda med My o mamma, och just nu småbråkar mamma o pappa. Jag vill bara gå härifrån, starta ett nytt liv och lämna ALLT bakom mig. Allt utom My, som är min lilla ängel. Utan henne skulle jag aldrig orka med allt.
Många beskriver mig som en glad o sprallig tjej. Och tur är väl det, men ibland spricker skalet. Jag tycker det är jättejobbigt här hemma nu, pappa är värre än någonsin, han tycker allt är fel, alla är fel och att han är så jävla perfekt. 
Ringer telefonen blir han sur, går hunden förbi honom blir han förbannad, segar datorn blir han vansinig, hälsar nån på är det fel, har vi bokat tvättstugan är det fel, ligger man o tittar på tv är det helt fel, säger man nåt är det katastrof, då ska man hålla käften. osv . ALLT är verkligen fel enligt honom nu.
Jag är rädd för att prata här hemma, jag är rädd för att göra saker, jag vill inte ens komma hem efter skolan längre men gör jag inte det så är DET med fel.
 Ush, han har varit såhär i ett halvår nu, sen hjärtflimmret började. Och han blir bara värre o värre. 
Jag orkar inte mer! jag orkar inte! Men säger jag det till honom så blir det säkert bara värre. 
Har bestämt mig för att nån dag i veckan ta o prata med pappa. Detta går inte längre. Han kanske blir sur och arg på mig ett tag, men vågar ingen säga något nån gång så blir det ju ändå bara värre. Jag får "offra" mig! Varken Zizzi (min syster), Koffe (min bror) eller mamma verkar våga säga nåt till honom. 
Lilla misslyckade jag får väl ta risken.  


Tack till ALLA vänner som stöttar mig! Ni betyder otroligt mycket för mig nu!
 

sol :)

My gillar att ligga i solen på golvet <3

image21
image22

promenad runt växjö-sjön

Idag var det "friluftsdag". Börade med frukost i skolan, sen lååång rast och sen skulle vi gå runt växjö-sjön. Samtidigt som vi gick runt sjön skulle vi ta en fin vårbild och den bästa bilden vinner ett pris. Jag lyckades dock inte ta några bra vårbilder med min kassa lilla mobilkamera. Men aja. Tänkte lägga ut några av bilderna här ändå.

Johans söta hund Neo:
image13

Vi hade tur med vädret:

image14

Is som fåg lite häftig ut. guppade på vågorna:

image15

Hittade några gula små blommor, lite vårtecken iallafall : )

image16

Ankor : )

image17

Fler ankor:

image18

Tyckte om denna bilden på nåt sätt : ) Mer ankor ; )

image19

Mer BLOMMOR : D

image20

Mja, tog några fler bilder men dem var inget bra. Och Elli ville inte jag skulle lägga ut bilderna hon va med på så ja. Aja, några bilder fick ni ju se här.
Efter promenaden var det lunch på skolan och sen gick jag faktist hem. Vi skulle kolla på film egentligen men Malin (typ en lärare) tyckte det gick bra att gå så jag gjorde det. Många andra gick också. 
hihi, så nu sitter jag här. Men jag ska ut med Mysan snart så hon också får ta vara på solen : )

Lämna gärna en kommentar : ) 

Längtar inte till imon :/

Idag var det skolan (som vanligt). Vi hade grafisk illustration och fick en ny uppgift som jag tror blir rolig. Måste bara komma på ett eget företag (på låtsas då) och sen ska jag göra en grafisk profil till det företaget.
När jag kommit på ett företag så ska jag göra en logotype, sen ska jag utforma en dokumentmall, göra visitkort, välja typsnitt till rubriker och brödtext, utforma hur kuvert från företaget ska se ut osv.
Weeeei, älskar sånna här uppgifter. Nån som har förslag på företag?

Efter den lektionen hade vi 2 timmar lunch och jag hade så ont i magen så efter att ha tagit 2 alvedon la jag mig i soffan och somnade, Johanna somnade med och efter en stund kom även Diana och halvsomnade. Sen kom Elli och då vaknade alla för hon hade klarat ett matteprov. grattis elli!

På svenskan o engelskan kollade vi på en film som hette Luther + att vi hade läxförhör, som gick bra. Sen så vi fick sluta tidigare och då var det 5 minuter tills en buss skulle gå. Gissa vem som rusade iväg som en galning ; ) Men jag hann. Tog 3 minuter till stationen, nästan rekord ; )
Så jag kom hem ovanligt tidigt och sen har jag inte gjort nåt vettigt alls. Druckigt en massa te (vet inte varför men idag har jag inte velat dricka nåt annat), sen har jag kollat på tv, vart ute med My, sovit bort mensverken, druckit mer te och nu sitter jag här. Ska snart ut med My igen : )

Imon är det "friluftsdag". Vi ska äta frukost i skolan. "W-o-h-o" jag jublar nästan. Jag msåte äta frukost hemma, annars blir jag åksjuk i bussen. Men äter jag hemma så orkar jag inte äta mycket i skolan och då kommer väl Ingemar klaga ännu mer på mitt ätande. Gubb-jävel!! Men aja, han är som han är.
Sen ska vi gå runt växjö-sjön. Ännu mer  "jippie"! BLÄHH! Börjar säkert regna med. Och efter det har vi en låååååång lunch och sen ska vi kolla på en film.... som "ska få oss att skratta o bli glada". Jag vill inte ens veta vad det är för film, känner jag min skola rätt så blir det en film alla kommer sitta och sucka åt utom lärarna!
Jag hade hoppats på en redig friluftsdag med typ nån sportturnering. Jag menar, HALLÅ, gå runt en jädra sjö är inte ens kul!

Men aja, det går inte ändra på. Det hjälper inte att klaga, det är bara att hålla humöret uppe : )

image12

Ny vecka.. igen

Nu var det måndag igen. På måndagar brukar jag ha sovmorgon eftersom bussen inte går förrens 10.35. Brukar alltid stiga upp 1 timme innan bussen går så jag hinner gå ut med My, äta och göra mig iordning. Men idag var några och fixade i lägenheten över oss (dem som bodde där flyttade förra veckan), men iallafall, det blev en massa buller och dunk så innan 8 var jag klarvaken. Men jag la mig och bara vilade lite ändå och plötsligt ringde mobilen och då var det upp o hoppa.
Och idag var det HELA 5 personer på bussen :O WOW alltså! Jag slapp åka ensam! Hahahaha, på måndagar brukar jag vara ensam på bussen för så dags är i regel alla redan i skolan.

I skolan hade vi matte och jag känner mig så smart. Jag och Elli ligger före alla andra och det käns så skönt.
Sen var de lunch och sen skulle vi titta på bio. Var en miljö"film"! FY FAN vad hemsk! Det var typ 15 gråa trista gubbar som pratade om samma sak om o om o om igen i 1½ timme. Gubb-dokumentär på hög nivå.
ALLA suckade och ville därifrån. Och inte nog med att den var sååååååååå tråkig så fick jag ont i knäna. Fanns inget benutrymme alls, jag satt helvriden med benen riktade mot Dianas ben och jämte mig satt Elli med sina ben riktade lika dant som jag fast mot mig.

Gissa om jag var glad när vi kom ut!

dagens planering

Snart ska jag äta : )
Sen ska jag ut med My : )
Sen ska jag måla en beställning : )
Sen ska jag fixa en grej på My's korg : )
Sen ska jag ut med My igen : )
Sen ska jag sy lite : )

Har en sån lust att bara göra saker idag : )


lördag

Nu är redan halva helgen över.
Idag åkte jag och mamma in till Växjö och kollade i alla möjliga affärer. En liten shoppingrunda kan man säga.
Jag köpte 3 tröjor, 1 linne, 1 kjol och ett par skor (skorna kan jag visserligen inte ha förrens det blir liiiite varmare.) Sen hittade jag en fin plånbok och den köpte mamma till mig : ) Behövde verkligen en ny. Så fikade vi och hade helt enkelt en bra dag. Så nu har lite av pengarna jag tjänade på att sälja tavlor på lovet gått åt, det var kul att kunna unna sig själv lite.
Ikväll ska jag nog bara vara hemma och titta på melodifestivalen, men vi får se, kanske hittar på nåt annat.
 

RSS 2.0