lite blandat

Nu har jag jobbat 2 veckor, har en kvar innan jag har lite semester. Men idag åker jag till Mellbystrand och imorgon tar jag bussen hem igen. Så nästa vecka är jag ensam hemma, men jag jobbar ju så det gör inte så mycket.
På torsdag ska jag jobba min första kväll, kom vi överrens om på jobbet igår. Vore ju väldigt bra om jag fick testa på en kväll innan mina 3 veckor med väldigt många kvällar kommer... som dessutom är på helger då det är 2 som jobbar. Jag kommer ju vara en av de 2 så det vore helt enkelt bra att ha varit med om en kväll innan alla går på semester.

Vädret här har varit väldigt ostabilt. Kvav luft, åska och dunder, regn och RAINBOWS! Dem är sååå fina, regnbågarna.
rainbow

Och My är i höglöp, hon blir som en galen liten valp när vi möter en annan hund. Hon vill leka och busa.... och trycka upp rumpan mot alla ^^, hahaha. I vanliga fall brukar hon skälla på alla andra hundar, men inte nu :D :D :D
söt nöten i bilen

Denna väg går jag varje dag till jobbet. En skön liten morgonpromenad. Och tro det eller ej, men jag börjar gilla Vislanda. Det är inte en så kass liten håla som jag trodde. 
to work

Jaaa, det var lite blandat det. Nu ska jag äta och sen åker jag till haaaavet : )

Bye Bye !

pengar

Idag fick jag ett schema för 3 veckor till på mitt sommarjobb, denna gång med mer betalt och mer arbetssyslor : ) Dessutom med kvällsjobb : ) Så nu ska jag jobba fram till vecka 28, sen är jag ledig nästan 2 veckor och då passar jag på att åka till Öland med mina vänner, sen i slutet av vecka 29 börjar jaa på nästa tre-veckors jobb : )

Det blir fina pengar det ^^, och jag räknar med att spara 10 000 av dem tills nästa års USA-vistelse, och ca. 5 000 till alla kostnader för att komma iväg som au pair.
Sen hade jag tänkt spendera resten på bla. mitt körkort (som jag iofs ska få hjälp med att betala av mina föräldrar eftersom mina syskon fick det). Och sen är de fina pengarna nästan slut ; / Men de går till braigt bra saker ^^,

Midsommar

Nu är midsommar över, de ända tecken som är kvar från i fredags är idag 2 små små små blåmärken.
Jag började min midsommar med att troget stiga upp och åka till jobbet, jobba och sen på eftermiddagen bar det av mot Diana och hennes släckt.
Jag firade med andra ord midsommar i Skeppshult utanför Vislanda, hos Diana's morbror Leif. Förra året var Diana nämligen hos mig på midsommar.
Det var nog den bästa midsommaren jag någonsin varit med om, alla var glada och skojade, det bjöds på go dricka och mat (och en urgod tårta), det dansades runt stången, spelades kubb, grillades m.m.

Jag kände mig inte som en person som satt jämte och inte kände nån, jag kände mig välkommen : ) Det känns som om jag nu känner denna släkt bättre än vad känner min egen, efter bara en liten kväll. Jag vill inte påstå att min familj och släkt är tråkiga och sura, men jag önskar att jag någon gång får uppleva en sån vänskap och värme när min släkt träffas... men det är väl bara nåt man kan drömma om. Tyvärr. Såren kan läka, men ärren kommer föralltid finns kvar. 

Men iallafall, jag hade underbart roligt. Här kommer lite bilder:
midsommar bordet

öl slicka tävling diana min dianas hundliten kisse

Bild 1: Bordet städat och tömt och nydukat inför grillmaten
Bild 2: Tävling, vem som slickar upp öl fortast (Jonas vann)
Bild 3: Diana glad och rolig
Bild 4: Sixten, Dianas hund
Bild 5: En liten kattunge som bodde där.


Det var så kul (som jag sagt typ 1000 gånger nu), allt var kul, när bänken sprack och vi satt platta på marken, när Jonas somnade (deckade), när vi vann kubben, när grill-striden satte igång, när gafflen flög i luften... ja ALLT var kul! 

HAHAHA

Ja, som chihuahua-ägare känns denna film som ett måste att se.... dessutom har den premiär på MIN FÖDELSEDAG!

Kolla trailern:
http://www.apple.com/trailers/disney/beverlyhillschihuahua/trailer_large.html

HAHAHAHHAA, var får man idén ifrån?!?! Disney alltså!

sorry

Förlåt alla mina vänner, men jag orkar inte med att sitta vid datorn så mycket längre, det är sååå trist att bara sitta här och knappa.
Det finns så mycket annat att göra (även om det är svårt att komma på nåt ^^, ) och jag vet att jag inte vart inne på msn lika mycket heller, så vill ni nåt så sms.a/ring gärna.

Ja, det var väl det.
Men sörg inte ; ) Hahaha, jag sitter ju här och knappar ibland, framförallt på kvällarna.


Hejs!

Sommarjobbet

Idag var första dagen på sommarjobbet. Jag ska vara på ålderdomshemmet Björkliden i Vislanda några veckor.
Den första veckan ska jag vara på en stäng avdelning kallad Björkebo där 6 st pensionärer med demens bor. Och jag har visserligen bara varit där 1 dag än, men JISSES vilka härliga personer!
Demens eller inte, pensionärer är för roliga!
Fick bla. höra detta av en som heter Arne:
"Så du är från Alvesta, det kunde man inte tro så granne som du är"
HAHAHA! Lille Arne!
En annan sak jag inte kommer glömma är lunchen idag. Ena Arnen (finns 2) frågade "Vad blir det för mat?" Och vi anstälda sa "Morotssoppa". Efter ca. 10 minuter när han nästan ätit upp kollar han förvånat upp och säger:
"Detta smakar ju morot"
Ena anstälda: "Det är ju morotssoppa"
Arne: "JAHA, är det det?! då var det inte så konstigt"
Och Gunnar börjar skratta som bara den ^^,

Hihi, hoppas alla dagar blir lika roliga som denna.

fredag den trettonde

Än så länge har jag inte haft nån vidare otur idag ^^,

Vid lunch åkte jag o mina föräldrar till Villa Vik för att äta. Dem hade en go grillbuffé där idag och jag blev så jädra mätt alltså : ) Grillade majskolvar var mycket godare än jag trodde och det gick bara inte sluta äta all den goa maten. Potatissallad, grillat kött, grillade korvar, grillade majskolvar, vattenmelon m.m. Och en fin uteplats med lite sjöutsikt : )
Kunde inte bli bättre. Jag är fortfarande mätt.

Nyss ringde även björkliden (sommarjobbet som börjar på måndag). Istället för att börja vid 7 första dagen så börjar jag vid 10. Fast ja, det var lite otur kanske, för jag läste fel i tabelen, det kommer ingen buss dit så dags, så vid 8.45 kommer jag fram till Vislanda och då ska jag gå i slow-motion till jobbet. ^^, Hehe
Fick dessutom reda på att jag ska vara på ett ställe som heter Björkebo första veckan. Där det bor 6 st pensionärer som har demens. Inget mig emot, dem behöver också lite sällskap : ) 
Jag ser faktist fram emot att jobba där : D 

boring day

fy satan vad tråkig dag : /
Regn, inget kul på tv och inget att göra.
Har suttit och roat mig med att sätta effekter på bilder... "jippi" vad kul : (

pop art bild på mig

Vill ha något att göra. Tro det eller ej, men jag längtar tills jobbet på måndag. Trots att jag kommer behöva stiga upp 04.30 varje morgon för att komma i tid.

Jag funderar på att åka och hyra en film... men det känns så onödigt dyrt, ska tänka lite till på den idén.

grattis VDK 05

Grattis till VDK 05 (treorna på min skola)  som tog studenten idag.
Nu är min klass äldst på skolan ; ) Mahahaa.

Idag har jag varit vääääldigt seg. Känt mig febrig igen och sov / vilade så gott som hela dagen. Snart dags att lägga sig igen och sova igen ^^, JIPPIE vilken rolig start på lovet.... eller inte!  

Sommarlov : )

NU har jag sommarlov : ) WoooHoooo!

Jag kände mig halvdöd imorse efter mina 3 timmars sömn inatt, men vafan, sista dagen juh ; )
I skolan började avslutningen med en tårt-tävling. Vi fick gå ihop i en massa grupper, sen fick vi 20 minuter på oss att göra en tårta. Kuligt : )

Massa tårtor, mer eller mindre fina ^^,
tårttävlingen på avslutningen

Sen var det film-introtävling, som vi gick bra, fast det gick visst bättre för en annan grupp ; )
Efter det var den obligatoriska brännbollen. Tvåorna mot ettorna! Och vi var revanch-sugna eftersom tvåorna stor-spöade oss i ettan. Vi kämpade på och hade redigt jädra roligt, men ettorna vann med 2 poäng. fast vad gör det???
JAG HAR JU SOMMARLOV NU! : D

YEEEY! WOOHOO! JIPPIE!

på måndag börjar jag jobba ; ) HAHAHA, långt lov!

R.I.P

Fick idag (eller ja, igår. är uppe lite sent nu) reda på att min syster fått missfall. Synd.
R.I.P lilla ofödda barn


Nyss lämnade även två små oskylidiga söta rådjur livet. Min bror var med om en vilt olycka men verkar vara skadd, synd bara att rådjuren inte blev lika skadda ; (
R.I.P små söta rådjur

Alla sätt är bra utom de dåliga ; )

Idag är det grymmt varmt, och Lilla Mysan  letar skugga hela tiden. Så ja, eftersom hon älskar att bada ute så skulle det ju passat bra att åka iväg till en sjö med henne idag. Men så är ju jag sjuk och orkar inte ge mig ut.
Men hon är ju sååå liten så jag plockade fram en plastburk och fyllde med vatten och ställde den på balkongen. My var väldigt tveksam men efter att jag satte ner henne i den första gången så gillade hon det ^^,
Svansen började genast gå och hon såg sååå glad ut.
Och när nån skvätte vatten var ju ännu roligare, hon fick rediga bus-ryck ; )

samlade bilder på badet
Fram och tillbaka på balkongen! Med lite pauser för nosande ^^,

nosar på balkongen

Efter en stund var balkongen så blöt att jag la undan kameran.

Men efter buset så solades det, och hon torkade snabbt, likaså balkongen. 
solande my

Ska försöka få mer action-bilder nästa gång : )

sjuk : (

Ush ja, vilken "tur" jag har. Blir sjuk mitt i sommarvärmen.
Nu börjar iallafall rösten komma tillbaka, var vääldigt hes både igårkväll och idag.
Har legat o vilat nästan hela dagen... vissa stunder med filt för att jag frös. 30 grader ute och jag ligger med en filt på mig för att jag fryser. illa!

Hoppas jag blir frisk tills tisdag (skolavslutningen)

Lilla, lilla fågel

Vi har fått en liten tam fågel här hemma ; ) Började förra veckan när vi satt och åt på balkongen, då kom den lilla sötisen och satte sig jämte oss. Den fortsatte komma under hela kvällen och den var inte det minsta rädd för oss. Så den fick lite brödsmulor av oss ^^,
Vi har sett den utanför några gånger efter det. Och igår ropade min bror :
"Vi har en fågel i storarummet"
Då hade den flygit in genom balkongdörren och så satt den i en blomma och kollade sött på oss. Men vi föste försiktigt ut den igen.
Idag kom den tillbaka, denna gången satt den i köket när mamma gick in dit, lika söt som vanligt. På vägen ut tog den en smula från en tallrik och sen flög den ut.
Vi har döpt den till Snuttis ^^, Hahahaa

Undrar hur många gånger den kommer att komma hit : )

De senaste dagarna

De senaste dagarna har jag inte varit hemma så mycket.
I tisdags hade jag min sista teori-lektion på bilskolan, jag kan inte förstå att det redan gått 7 veckor där.
Nu ska jag ta ett sommaruppbehåll från bilskolan iallafall, efter sommaren börjar jag med körlektionerna på redigt och så fort som möjligt efter min 18-års dag ska jag försöka ta mitt körkort. Kan ju inte börja söka till au pair annars.
Med tanke på au pair... om allt går som jag vill så har jag bara lite mer än 1 år kvar i Sverige, åhh, längtar verkligen tills nästa år.

I onsdags höll vi tvåor en fest för treorna. Tyvärr svek väldigt många tvåor och sket i att komma. Så vi var typ 7 st som kämpade med att städa, bära bord, möblera, duka, springa på stan och köpa dekorationer, fixa mat/efterätt, diska, servera, underhålla, städa efteråt, ställa allt iordning igen osv.
Vi var helt slut efter dagen. Jag kom hem vid ca. 22.30 och hade varit iväg sedan 7 på morgonen. Och jobb under hela dagen, vi hade bara en liten matrast på eftermiddagen.

Här är lite av resultatet. Vi hade även fixat en röd matta, bål och annat som jag inte tog nån bild på.
treornas fest
Jag, Johanna o Diana satt och gjorde 46 servett-ringar för hand av ståltråd och pärlor.
ringarna
Glas-gubbarna som delades ut till bla. kvällens bästklädda & klassens bästa humör. Graverade o fina. 
priserna


Igår var jag och fikade med mina föräldrar o My på Öhrs lantcafé (vet inte hur det stavas). Det var grymtt gott och väldigt skönt. Sol o värme är så härligt.

Nu är jag ledig tills måndag, och jag ska BARA slappa och vila upp mig. Är lite rädd för att en förkylning är påväg : ( Hade småont i halsen igår och idag är det värre. Hoppas det går över, får ju sommarlov på tisdag och jag vill inte börja mitt lov med att ligga hemma o va sjuk.


Senare idag ska jag ta My med mig och gå o lämna en tavla till några vänner till familjen, som har flyttat tillbaka till Alvesta. Så då får My busa lite me deras hund Zindi
mysan  

Ha de braaaa :D

: )

Nu är värmen här på riktigt : )

äter glass
My är lika glad för glass som matte är ; ) hihi



Bortsett från glass-ätande så har jag denna helgen dragit på mig den finaste solbrännan som finns!
HAHAHA, man ser PRECIS var mitt linne satt... och även var mitt halsband hängde, har fått den lilla guldnyckeln tatuerad. Tack solen ^^,
Undrar lite varför jag inte hade den nya bikinin lite mer : S


Hjälpte även min bror att flytta i helgen, annars har det varit rätt lugnt.

RSS 2.0