Polisen


Tihi, gissa vem som blev stoppad av polisen ikväll? ^^,
Jo, jag :)

Kristoffer ringde och bönade och bad att jag skulle hämta honom och två andra i Växjö, och snäll som jag är så hämtade jag dem.
Precis i slutet av motorvägen stog ett par poliser och vinkade in mig ^^, Det är första gången jag har blivit stoppad. Den snygge polisen som kom fram mot mig hade bara körkort och alko-kontroll, så det gick ju kanon för mig :) Han log och önskade mig trevlig helg när kontollen var över.

Ord som värmer

Pratade nyss med Tess på msn, och bland det första hon skrev var
" tomt utan dig på keramiken ;'( "
(bjuder på en gammal bild ifrån keramiken bara för det... längre ner i inlägget)

Haha, jag har varit borta i 3 dagar och är redan saknad på skolan... av fler än Tess ^^,
När jag gick i grundskolan kunde jag vara borta i en månad utan att någon märkte det, så det känns så overkligt att nu ha så underbara vänner.

one more day

En dag till hemma. Men idag har jag ingen feber iallafall :) Woho!
Håller jag mig feberfri hela dagen och kvällen så ska jag försöka asa mig in till skolan imon :) Är ju ändå bara 2 timmar då. Så slipper jag halka efter alldeles för mycket i alla ämnen.
Fast jag vill inte smitta hela skolan heller... jag lyckades ju smitta mamma. Hon hade 39,9 i feber igår, stackarn! 

Idag måste jag försöka reda ut håret ^^, haha, är som om febern har tagit all ork, har inte borstat håret på ja... 3 dagar, jag har somnat med toffs, jag har ett hårspänne i luggen som suttit som det gör nu i dessa 3 dagar oxå... så det är liiiiite ruffsigt xD Måste tvätta håret oxå.  Annars ser jag väl snart ut som en uteliggare :P
 

Och här en bild på hur My brukar ligga hos mig i soffan ^^, En go liten mysplutt är hon ^^,
När hon har möjlighet så brukar hon även ligga på min rygg eller mage :)
(jag brukar inte fega ur när det gäller bilder... men jag såg så äckligt nyvaken o sjuk ut på bilden så jag täckte över mig)


OCH FÖRRESTEN!!!
Jag har gjort en upptäckt! Jag hittade en satelit-karta över Asheville :) Jag hittade huset jag ska bo i där... åhh, jag längtar tills Augusti, vill flytta nuuuu!
Ett rätt grönt område ^^, Tänker dock inte nämna adressen och suddade därför ut alla gatunamn på bilden.

Jag säger ju att det är Asheville jag ska vara au pair i... men egentligen ligger huset i Fairview, men dock väldigt nära Asheville så familjen säger själva att de bor i Asheville. Så ja, så ligger det till.

mysan är gosig

Inatt fick några för sig att smälla fyrverkerier utanför, och My blev rätt rädd... så jag tog upp henne i sängen. Hon var så gosig. Och på morgonen när vi vaknade så fick hon värsta mys-rycket, hon kröp och la sig över min hals och slickade mig på kinden en massa ^^, Världens goase halsduk ^^, hihi

Jag är hemma från skolan idag med, febern vill inte ge sig. Rätt trist. 

I'm hot ;)

Ja, jag är så het ;) För jag har feber ;(

Så ingen skola för mig idag, men jag ska in till djursjukhuset med My ändå.

jag har mina snälla stunder ^^,

Idag fick jag bara en sån lust att fixa en go kväll för mig och mina föräldrar. Så jag bestämde mig för att fixa en överraskningskvällsmat :)
Hahaha, när jag berättade för mina föräldrar att JAG skulle göra en överraksningskvällsmat till dem så kom självklart det gamla goa minnet från en annan överraskningsmat. Det var när jag och mina syskon gjorde frukost på sängen till mamma och pappa.... jag var nog typ 5 år då.... och vi bestämde oss för att göra toast!!
För toast gillade vi alla tre... och sen la vi i ALLT vi hittade som vi tyckte var gott.... för blandar man allt man tycker är gott så måste du ju bli jättegott tillsammans... eller?! ^^,
Jag kommer inte ihåg allt vi la i de där stackars toastarna... men det var allt från ostbågar, choklad, tonfisk, leverpastej och chips XD Allt i ett.
När jag och mina syskon stolt gick in till våra föräldrar med en fin frukostbricka så blev mamma o pappa sååå förvånade och glada. Men den glädjen gick rätt snabbt över till skräck när de smakade på toastarna XD Stackars pappa tvingade i sig en hel toast för att inte såra oss små barn XD Mamma gav upp innan XD
Dessa små toastar kallas idag för monstermackorna XD

Aja, där fick ni en liten historia från när jag va liiiiten.
Idag blir det INGA monstermackor... det blir bakpotatis :D Och till efterrätt blir det brulepudding :)
Och ikväll framför TVn tänkte jag vi skulle äta lite grillchips :) Så det har jag fixat med för en stund sedan.... så potatisen är i ugnen just nu :) hihi

Jag har mina snälla stunder ;)

phuhu

Jag känner mig som bilden nedan.... blek!
Vaknade med ont i halsen och är jätteseg :/ Jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk nu...
aja, för säkerhets skull så funderar jag på att åka o hyra nårra nya filmer, köpa lite gott och bädda ner mig framför tv:n resten av dagen XD Moahahaha. Jag tror jag har kommit in i en lat period av livet ^^,


Fick ett mejl från värdfamiljen i USA också.... med massa fina bilder :) Jag vill att det ska bli augusti nuuuu!

Fick en fråga...

Jag fick en fråga i en kommentar om hur au pair-organisationen jag valde är...
jag valde STS. Och jag funderade mycket och länge vilken organtisation jag skulle välja, men magkänslan sa till slut STS.

Jag har ju inte kommit iväg till USA ännu, men jag kan ju berätta hur ansökningen och matchingen gick till.
Jag anmälde mitt intresse via STS hemsida och sen fick jag en massa papper att fylla i. Jag blev också kallad på en intervju, och den hölls på engelska. Men det gick jättebra, och intervju-personen var väldigt trevlig.
Sen när alla papper var ifyllda, inskickade och granskade så godkändes jag och kom in i matchingsystemet. Jag tycker det tog liiite lång tid att bli godkänd, men det beror till stor del på att jag skickade in allt innan julen och då blev det ett litet juluppehåll.
Men ja, matchingen! Jag tycker att STS's matchingsystem är kanon. Familjer kan välja att de är intresserade och då kan du läsa om dem och sen börjar telefon och mejl-kontakt. Det bästa med STS är att fler än en familj åt gången kan kontakta dig. Vissa andra organisationer tillåter bara en familj åt gången.
Jag valde faktist familj nummer ett som kontaktade mig, det kändes rätt från början så jag hoppas jag har rätt. Det är ju faktist ett helt år jag ska bo med familjen. 
En annan sak som är bra att veta om STS är att de är väldigt vänliga och dem är snabba på att svara på mejl om man har frågor. Jag har mejlat dem några gånger och alltid fått ett snabbt och bra svar :)

Mja, nån mer fråga? ;)


otur...

åhhh vad glad jag är just nu.... NOT!
Jag hoppade in i duschen för att duscha och tvätta håret.... och jag hann blöta ner mig... och SEN kom brunt äckelvatten :S Vilken jävla helvetes tur man kan ha när man heter Nina :/

Go morron

Nu har jag precis plockat diskmaskinen och nu tänkte jag sitta och lata mig lite här vid datorn.
Jag funderar lite på vad jag ska hitta på idag, jag kanske skulle ta och tvätta bilen... solen skiner och vägarna är torra... men sen så fort snön börjar smälta så blir vägarna smutsiga och dycgiga igen, så frågan är om det ät lönt.
Iofs så behövs en tvätt... jag har nämligen fått ta en blöt pappersbit och gnugga fram registreringsskylten för att den inte syntes under all smuts XD hahaha, illa!

Blandat inlägg

Åkte och fikade me mina föräldrar idag :) riktigt gott... men nu mår jag illa :S haha, aja, det går nog över snart.

Smultronmaräng <3 och en liten bakelse :)


Och jag har fått förfrågningar från otroligt många som undrar hur My mår nu....
Hon är på bättringsvägen, hon har börjat använda benet igen och blåmärkerna är nästan helt borta, såret läker rätt fint och nästa vecka ska stygnen bort och då börjar även rehabliteringen med hundsim.
Hon tollererar tratten runt huvudet jättebra, hon är världens sötaste lilla trattkantarell ^^,
Jaa... hon är otroligt gosig, precis som vanligt... Enligt veterinären får hon vara ute och gå i max 5 minuter/per gång tills stygnen tars bort, men My är så energisk och skuttar på och vill inte in så fort så ofta får vi bära in henne ^^, Så hon är helt klart på bättringsvägen.

Här kommer en bild som visar hur fint blåmärkerna försvunnit. Och såret vätskar sig inte så det är kanon.
OBS! Känsliga läsare borde kanske inte klicka på bilden för förstoring... stygnen kan se obehagliga ut.


Förresten... jag har nog inte skrivit att jag fick fina rosor + 1 trisslott på alla hjärtans dag :) Det kom ett blomsterbud :)
TACK VÄNNEN! :D


Ikväll blir det fiiiiilm ^^, Jag var och hyrde 3 filmer innan. Så jag har lite kul nu på lovet ^^, Dessutom tyckte jag det var billigt och bra... 3 filmer från nyhetshyllan i 7 dagar för bara 75 kr :) Me like Hemmakvälls medlemskort :)

Jaa, vad ska jag mer skriva?! Hm.... jag har läst och kollat runt på nätet som bara den och lärt mig en massa om north carolina nu :) Om ett halvår sticker jag :) Kan inte tiden gå lite fortare nu??!!

North Carolina :)

Nu har jag bestämt med familjen i North Carolina... jag ska bli deras nya au pair :D

WOOOHOOOO!

I mitten av Augusti lämnar jag Sverige för ett år (eller mer) i USA!


party party

Nu ska jag skriva lite igen... om fredagen den 13 bland annat.
På fredagsförmiddagen var jag i skolan och hade alla hjärtans dag firande... vilket innebar att klippa o klistara ihop alla hjärtansdagkort och blir glittrig av allt glitter.
På eftermiddagen var jag hemma med sjukligen My och på kvällen åkte jag till Diana och vi åkte till Elli för förfest. Diana och Tess fyller nämligen år så tätt så vi slog ihop deras fester. Förfesten bjöd på en hel del, allt från Arvids enarms-armhävningar till balanslekar.
Sen tog vi bussen in till centrum, och gick som planerat till Deluxe. Men vi tyckte åldern på de andra besökarna var lite för gammal så innan vi hann betala inträde vände vi och gick till Expresso istället för att träffa Dianas pojkvän och hans vänner. Efter en stund där gick vi till Pauze, och där började det med att personalen fick mig och Arvid att spela geutar hero på scenen XD Det gick lite si sådär. Sen drack vi nårra drinkar, och Arvid fattade nog lite tycke för mig under kvällen... men det var mer än han som gjorde det. Robban, Dianas pojkväns kompis försökte han också... och även en helt främmande kille.
Dianas kille frågade om han fick sova hos Diana (egentligen skulle han inte det från början eftersom jag skulle sova där) men det gick bra ändå, jag hade inget emot om han sov me Diana... jag skulle ju ändå sova på en luftmadrass. MEN så fick ju Robban för sig att han också skulle följa med.
Haha, ja att vi fick en blund sömn över huvud taget den natten är ett mirakel. Stackars Robban hade köksluckorna i ryggen och jag fick kämpa för att inte trilla ner från madrassen på andra sidan. En liten luftmadrass och en sovsäck är inget jag rekomendrar två personer att dela på. Men visst var det lite småmysigt... i början.

Tess har en jädra massa bilder i Facebook från förfesten.... så jag lånar 2 iaf för att pigga upp inlägget.



Fredag

Efter ett telefonsamtal och några mail med familjen i North Carolina så känns dem som en passande familj. Deras nuvarande au pair har berättat jättemycket om familjen och det verkar vara en underbar familj. Så jag hoppas på att familjen vill ha mig, men man vet ju aldrig. Båda måste ju tycka om varandra. Och jag är inte helt säker ännu... det är ju trots allt första matchningen... jag vet ju inte om det finns nån annan familj som känns ännu bättre.
Åhh... jag är förvirrad!

Aja, ikväll ska jag ut och fira Diana & Tess. Det blir nog en rolig fest me tjejerna :)


10 stygn & en enorm tratt

Stackars Mysan


Jag har pratat med familjen :)

Oj oj vad nervös jag var. Mina knän skakade och några ord försvann och jag sa eehhm några gånger, men trots det så berömde hon mig för min engelska.
Familjen verkar helt underbar. Men nu ska jag fundera, fundera och fundera lite till :)
Hennes nuvarande au pair skulle få min e-mail så att vi kunde prata lite också. Det känns bra.
Sååå... nu ska jag smälta allt.... fundera.... och sen får vi se!


Nervös

Om ca. 30 minuter så ska familjen i North Carolina ringa ^^,
Ihhh, tänk om jag får black out i engelskan... eller om jag säger nåt dummt... ihhh!
Jag ska göra mitt bästa, vara mig själv och försöka prata på normalt.

Jag uppdaterar efter telefonsamtalet!

Familj nr. 1 :)

Idag har första familjen bokat för intervju :D :D
*nervös*
Det är 3 pojkar mellan 4-9 år :) Verkar jättesöta.
I North Carolina.

COOLT! Nu pirrar magen!

Söta lilla mysan

Det känns så tomt nu när My är på djursjukhuset.
Veterinären var iallafall vänlig och snäll så jag hoppas My har det bra. Hon ska vara på djursjukhuset i 2 nätter efter operationen så på onsdag efter skolan åker jag förhoppningsvis direkt till djursjukhuset och hämtar henne.
Hon som skulle operera My ska ringa senare idag och berätta hur allt gick och hur My mår :)

Och när jag kom hem så ringde jag till björkliden och pratade med chefen om att jag gärna ville ha sommarjobb där... och jag fick svaret att jag kunde räkna med att jag får jobba där i sommar :D woohoo :D
SÅ... nu har jag en back-up plan ifall jag inte kommer iväg till USA direkt efter studenten. Visserligen ska jag göra allt jag kan för att komma iväg som planerat i Juni men OM jag inte kommer iväg då har jag iallafall jobb över sommaren :) Men jag ska till USA, förr eller senare. Just nu känns det bara lite jobbigt att inte en enda familj hört av sig... och ännu skummare känns det när jag fick ett till antagningsbesked med posten idag :S Ett likadant som jag fick förra månaden med en massa infomation. Skummt! Jag är antagen 2 gånger XD eller så är det bara så att de trodde att de inte hade skickat det innan :P

Imorron opereras My

Nu har jag precis tagit bort Mysan matskål med torrfoder, för från och med 18.00 idag måste hon fasta inför operationen.
Och ikväll efter sista kisserundan ska hon badas så hon är så ren som möjligt.... jag har redan listat ut att jag måste lägga en handduk i badkaret så att hon inte halkar... men att få henne torr är en annan femma.
Hon brukar alltid springa runt som en galning och rulla på mattorna när hon är blöt... men det varken kan eller får hon nu. Jag får helt enkelt hålla fast henne i en varm handduk till läggdags :)
Sen vid 06.30 imon ska vi stiga upp och åka iväg, för vid 8.00 ska hon vara på djursjukhuset.
Jag är så spänd... jag hoppas verkligen att allt går bra, det är ju trots allt "bara" knät som ska opereras, men man har ju hört skräck-historier om djur som inte vaknar upp efter sövingar och så.... MEN DETTA SKA GÅ BRA!!! Om jag får bestämma ^^,


Fortfarande inget nytt på au pair-fronten

Nu har jag snart varit i matching-processen i 2½ veckor men ingen familj har visat intresse ännu.
Jag mailade STS om detta och fick svaret att jag borde ladda upp mer bilder... så igår efter att ha haft snöbollskrig med Ted så byggde vi en snögubbe och tog en massa bilder... sen rotade jag fram en massa bilder på Kim, Alva & Hedvig som jag var och hjälpte till ta hand om innan.
Och så laddade jag upp en bild på My, och en på mig och min bästa vän Diana.... så sen när mamma kommer hem ska jag försöka fixa en familjebild så jag visar hur min familj är.....
Hur många bilder är lagom att lägga upp? Nu är det 10 stycken!!!


En hemsk natt

Natten till idag var hemsk... jag vaknade vid ca. 1 på natten av att jag kände något hoppa på min kind och jag såg något svart... det tog nog mindre än 1 sekund innan jag stod med taklampan tänd och skakade av rädsla andra sidan rummet.
Och där stod jag och kollade på sängen som fastfryst i golvet utan att se vad det var som väckte mig... mitt hjärta slog nog dubbelt.
Efter några minuter insåg jag att jag bara stressade upp mig själv genom att stå där och stirra på den tomma sängen i rädsla, så jag gick och väckte mamma och berättade vad som hänt, och då vaknade pappa med... så vi tre gick tillbaka till mitt sovrum, mamma vände upp o ner på sängen men hittade inget och försökte få mig att förstå att jag måste ha drömt.
Så frågan är... drömmde jag eller var det något?!
Jag är helt säker på att något smällde till mig i ansiktet, och jag är säker på att jag såg en svart "klump" när jag flög upp i panik.
Det slutade iallafall med att jag för första gången på typ 10 år sov hos mina föräldrar resten av natten. Jag vågade inte vara ensam. Sist jag fick sova me mina föräldrar var när jag var en liten plutt som sett min första skräckfilm.... så ja..... jag var livrädd inatt!
Ska bli mycket intressant om jag kan somna ikväll eller om jag kommer ligga och stirra efter svarta klumpar hela natten.

Idag efter skolan köpte jag hem presenttårta-bakelser till mina föräldrar som tack för att de inte dumförklarade mig helt inatt, och som tack för att de lugnade ner mig.


träningsvärk

Idag har jag träningverk, mest i armar och rygg, men även i låren ^^, Jag måste nog vara en av de få som tycker träningsvärk är skönt XD Men man har ju bevis på att man ansträngt sig ;)
Träningsvärken är från box-passet igår :)

Denna dagen har förövrigt varit lugn. Det har snöat.... My hoppar fortfarande på 3 ben men nu är operationen inte långt borta.... jag har färgat mammas hår.... ätit en go köttfärspaj..... ja.... en vanlig dag.

kallt som f*n

Idag skulle jag ha kunnat praktisera som isglass :P Har varit så kall och frusit hela dagen. Nu sitter jag här i varma fula tofflor, en tjock tröja, tjock filt m.m. men fryser ändå... knappt så att jag vill hålla handen utanför filten och knappa detta på tangentbordet. :P

My haltar på på tre ben lite halv nerdrogad med smärtstillande. Har nog aldrig sett henne så hängig. Min lilla älskade voffsing. Nu är det bara 6 dagar kvar tills hennes operation.... och jag har ingen aning om vad den kommer kosta. Först fick vi höra summan 13 000 kr minus försäkringen... igår fick vi höra 7 000 kr av en veterrinär vi känner som jobbar på sjukhuset.... och idag i ett mejl stog det 6 000-8 000. Så ja... vad som helst mellan 6 000- 13 000 kr kan det landa på... och då ingår rehabliteringen (bl.a. 5 st sjukhundsimmningar och massage)

Imon är det box i skolan på gympan.... såååå underbart!! Man blir en ny människa när man har gjort av med all energi på att slå en kudde och hoppa o studsa som bara den.... alla negativa ladningar i kroppen bara flyger ut. Det är helt klart min favvo-sport-övning när jag är trött på vardagen :) Och ÄNTLIGEN ska vi köra det med skolan igen :) med redig tränare och allt :)

My ska opereras ;(

Igårkväll när jag var ute och roade mig fick mamma och syster ta My till veterinären efter att hon gjorde illa sitt ben... så mitt på natten när jag kom hem möttes jag av en haltande hund, med ena bakbenet nästan rakt ut ;(
Mamma ville inte oroa mig när jag var ute så hon väntade med att säga det tills när jag kom hem. Den 9 februari ska min lilla älskling opereras... 13 000 kr borta med en gång! Men det är det värt om det är det som krävs för att hon ska må bra.
Min älskling <3
Det kommer kännas jävligt tufft att lämna bort henne över 3 dagar till veterinären men förhoppningsvis kommer hon inte få mer ont i benet sen. Fram tills operationen kommer stackaren få äta smärtstillande varje dag.

My har gett mig så mycket i livet, hon gav mig lust att leva när allt annat tryckte ner mig. Hon gav mig nytt hopp i de värsta stunderna och hon har aldrig svikit mig.... så nu är det min tur att hjälpa henne!  <3


Du har lämnat djupa spår i mitt hjärta älskade My, och du kommer föralltid vara en del av mig!

Alla borde få ha en hund som My... bättre finns inte <3

RSS 2.0