Gott Nytt År

Jag vill önska er alla ett Gott Nytt År :)



Jag ska fira nyår i älmhult med nårra vänner, så ha de gött!

Och ja, detta året kan man väl sammanfatta rätt lätt... 2008 var som en berg & dalbana. Ingen dag har varit den andra lik.
Det har hänt en mycket tråkig sak inom familjen/släkten som gjorde året lite extra jobbigt, men det hände även många bra saker.... jag köpte en egen liten bil, jag tog körkort, jag fick iväg mina au pair-papper, jag började trean, jag blev 18, jag vann 10 000 kr på triss osv. 

Här kommer ett litet urval av bilder från året, både onödiga och speciella. Det var väldigt kul att kolla igenom alla bilder jag hade ^^,

Januari
Hehe, upptäckte att jag kunde slicka mig på armbågen, Fick mänder av beställningar att måla


Februari
Bara 3 bilder på mig och My tagna denna månad. Hade även en rolig alla hjärtans dag.


Mars
Härlig vårvärme. Och jag gjorde blonda slingor... som ändrade utseendet rätt mycket.


April
Våren kom på redigt. Och hela min skola målade på gatan och vi hamnade på tv.



Maj
Sommaren på G, Koutsläpp, chihuahuaträff och en lekstund med elli i diana i lekparken  xD


Juni
"Fin" solbränna, midsommar i skeppshult, en helgs semester i Lyckan och en bild på mig & jobb på gruppboendet


Juli
2 år som hundägare, campade med Diana, åkte till Rigge i lönsboda


Augusti
Köpte min bil, började trean


September
Fick en jobbig ögoninfektion, blev bjuden på paj hos diana, jag fyllde 18 år. FEEST!


Oktober
Jag, i en älgpark, vann 10 000 kr på Triss, gjorde halkbanan, TOG KÖRTKORT!!!!


November
Jag, blev antagen till STS Au Pair, första snön kom.


December
My 8 år, massa snö :) Det blev en vit jul :)



Sååå.. GOTT NYTT ÅR!!!!!

vänta vänta vänta

Oh vad otålig jag är. Jag vill få en familj i USA nu... eller iaf komma igång med att välja en ^^,
Idag fick jag mail ifrån Au Pair organisationen, och senast mitten av januari bör det komma igång :) Kan någon spola fram tiden lite åt mig?!

turkost kan vara fint :)

Japp, nu har jag varit och shoppat lite :) Jag hittade ett par byxor som jag gillade så jag är supernöjd :)
Dessutom hittade jag TVÅ fina TURKOSA festklänningar/toppar. hihi.

Jag gissar på de flesta människor som läser min blogg vet hur ett par jeans ser ut så jag skiter i att ta en bild på dem... men här kommer festkläderna:

Ignorera mitt ofina hår xD Tänkte ha denna på nyår, fast med svarta strumpbyxor ^^,


Detta är den andra, funderar på att ha den på mammas födelsedag :)


Jag brukar inte lägga upp bilder på mig själv med nya kläder... men denna gången bjuder jag lite på mig själv ^^, Bara för att få in lite bilder i bloggen.

ha de gött... och kommentera gärna :D

dodidodidoo

Idag tänker jag åka till växjö en sväng och se om jag hittar nåt kul på mellandagsrean, skulle behöva ett par nya byxor. Funderar även på att köpa ett Wii-spel men är jävligt osäker. Det känns lite onödigt men samtidigt har jag velat ha det sååå länge.
Jaja, jag får ta och fundera lite till helt enkelt.

Sen tänkte jag försöka hitta något billigt och fint till mamma som fyller år nästa vecka. Det låter jättedumt när jag säger att jag ska köpa något billigt till henne, speciellt med tanke på att det är hela 50 år hon fyller... MEN hon har redan fått en present från mig.
Jag slog ihop pappas födelsedag, julklapparna och mammas födelsedag i ett eftersom de fyller år så tätt. Och jag kan lätt säga att jag köpt den dyraste och mest betydelsefulla presenten någonsin. De fick nämligen en weekend i Paris av mig, med flyg, 2 nätter på hotell i centrum, ink. frukost + en hotellnatt på hotellet vid flygplatsen eftersom planet går väääääldigt tidigt från skavsta flygplats som ligger ca. 4 timmar härifrån.
Både mamma och pappa har pratat och drömt sig bort i hur många år som helst och sagt att det är deras dröm att få åka till Paris tillsamans någon gång i livet.
Nu ska de äntligen få uppfylla sin dröm !
Det är nog ingen tvekan om att mina föräldrar betyder väldigt mycket för mig. Och jag är så glad att jag har dem så därför känns det underbart att kunna uppfylla deras stora dröm.


gos-plutt

Kan man göra annat än att älska denna lilla gullepluttan?! <3 
Min lilla ögonsten <3

lättförtjänta pengar

Idag började jag jobba vid 07.00.
Innan klockan var 09.00 var alla gamla påklädda, alla hade fått frukost & mediciner och alla låg och vilade förmiddag.
Så jag och Katarina som jag jobbade med satt och fikade en timme, sen kom 2 av pensionärerna ut och gjorde oss sällskap så då blev det en timme till.
Sen blev det nåt toabesök för nårra och sen la alla sig igen... alla utom en som ville kolla på tv. Så fram till lunchen kollade vi på Lassie och åt julgodis. Sen hade jag 1 timmes lunchrast och när jag kom tillbaka var det lika lugnt igen.
En ny film på tv'n och 5 trötta gamlingar som vilade i var sitt rum.
Sen åkte en av dem iväg med en anhörig och 2 kom ut till tv'n.
Så lite mer fika.
Blommorna vattandes, lastade diskmaskinen osv.
lite småjobb bara. ett blöjbyte då o då men annars var det bara lugnt :)

Så ca. 200:-/timmen för att kolla på film, fika och prata :) + lite småjobb

Såhär lugnt har det aldrig varit innan! Iaf inte när jog jobbat.
De små gamlingarna vet hur man lever loppan oxå... men idag var det lugnt.

en vit jul :)

Det blev en vit jul :)
Moahaha, man ska aldrig sluta hoppas :) Denna gången blev det som jag ville.

Min jul har varit bra, men konstig. Var med familjen, åt julbord, öppnade julklappar osv. fram till 14.40. Då åkte jag till jobbet och jobbade hela kvällen. Jag fick 2 bio-presentkort av Christina som tack för att jag jobbade åt henne den kvällen. Hon var så glad att hon fick vara hemma och fira julen med sitt barnbarn för första gången.
Så ja, julen blev som den blev, men vit blev den ^^,


God Jul

God Jul önskar jag & My er alla :)



funderingar

sitter och funderar på vad jag ska göra på nyårsafton... det är ju visserligen mer än 1 vecka kvar men iår har jag bara en sån känsla av att mitt nyår kommer bli nåt speciellt.

Redan i höstas frågade TVÅ personer om jag kunde jobba för dem på nyårsafton... och jag sa så snällt ja men att de fick lösa vem jag skulle gå för. Men inte så lång tid efter det bestämer chefen att nolla ena turen och den andra blev osäker på om hon behövde vara ledig längre... så jag är fri som en fågel på nyår!
Det känns som om det var meningen att det skulle bli så... men vad fanken ska jag hitta på?!

En annan sak jag funderar på är om jag kan komma på ett gäng som vill spela paintball med mig nån gång nästa månad kanske. Tycker det vore nice att testa och jag är så trött på tjej-kackel om shopping, betyg, naglar, hår, mer shopping, och ännu mer shopping.
Jag har gått i en klass med 99% tjejer i i 2½ år nu... jag är sååååå trött på att umgås med tjejer helatiden nu för tillfället!!!!
Jag tyckte det var så kul att "leva av sig" i torsdags. Jag & 3 killar + massa tv-spel, pizza och INGET JÄVLA KACKEL!!!! Ohh!
Jag saknar min bror, när han bodde här fanns alltis nåt kul att göra tillsammans med honom.

go morron

nu har jag precis kommit hem från morgonpromenaden med My... vi sov rätt länge idag ^^, My fick nämligen sova på min kudde så vi snarkade gött tillsammans :)
Idag ska julgranen upp :) Äntligen! Mam o pap vill alltid vänta med den "till någon dag innan julafton bara" men jag vill helst ha upp den så fort som möjligt. Man får ju en sån julstämmning av den :)

Mja, sen får vi väl se vad som händer idag. har inget planerat än

I like skåningar :)

Igår tog jag min lilla bil och åkte till Rigge nere i lönsboda. Det gick skitbra att hitta lönsboda, men sen sket det sig xD Han bor lite utanför, men jag trodde jag kom ihåg vägen, tyvärr missade jag en liten sväng till höger som kom mycket fortare än jag trodde. Så efter att ha kört ca. 10 minuter så tyckte jag att jag borde ha vart framme... men vad kommer då? JO, en skylt med texten "Blekinge". Whooops vad fel det kan bli. Så då var det bara att vända och köra raka vägen till lönsboda igen. Och sen vände jag i lönsboda igen för att försöka hitta svängen igen. Och se på fan, den kom ju redan inne i själva lönsboda :S Då kände jag mig lite lagom dum.
Men sen var jag iallafall framme.
Och jag gjorde den finaste entren någonsin.... det första jag gjorde var nämligen att halka på en hal sten men det gick bra ^^,
Mja, sen spelade vi Wii Mariocart och efter en stund ville Rigge & Riggo (som med var där) att jag skulle få testa ett döda-zombie-spel på datorn. De trodde förmodligen jag skulle hoppa till som fan och bli rädd men istället sköt jag skiten ur alla i spelet och tyckte det var askul :) Tihi.
Sen åt vi pizza och kollade på tv. På kvällen började ett kuddkrig, och ja, jag vet inte hur länge vi kastade kuddar på varandra men kul var det. Även Palle & Riggo blev inblandade i vårt lilla kuddkrig. Men vid typ 1 på natten så fick jag ta min lilla bil och åka hem igen eftersom det var ca. 1 timmes resa hem.

Jag hoppas på fler dagar som denna. Synd bara att alla roliga personer jag känner bor så satans långt bort. Men iofs så har jag ju både egen bil och körkort så jag kan ju åka iväg lite hur jag vill :) 

Tålamod!

Jag brukar ha tålamod i överflöd, men inte nuuu!
Jag vill att STS rappar på så att familjer från USA kan börja ringa nu. Men förmodligen tar det lite tid nu eftersom julen kommer och jag misstänker att dem har julledigt. 

Ni som har åkt iväg som au pair (vet att några brukar kolla in här), tog det lång tid för organisationen att kolla igenom alla papper när man fyllt i och skickat allt ??? 


GRATTIS PAPPA!

Idag fyller min lilla pappa 57 år :) Grattis :D
Så vi har haft lite gäster idag, ätit gott och så.

Och så har jag kommit på att min digitalkamera suger när det gäller filminspelningar. Kvalitén är jättebra på både ljud och bild när man kollar på inspelade snuttar.... MEN jag kan ju inte göra något med dem!!!!!!!!  BAH! Inga sidor vill ladda upp dem så att jag kan dela med mig av dem... mer än youtube.... som kan ladda upp filmerna men som tar en miljon år på sig! Tänke ladda upp en snutt från luciatåget med de roliga texterna ju... men nu efter ca. 5 timmar har ännu inte en enda film laddats klart.
BAH!


Men här kan ni ju få se årets finaste pepparkakshus ^^, Diana & jag roade oss med detta i lördags. Visst blev det "fint"? Glasyr i överflöd!

Och Diana har äntligen fått körkort, så nu är jag inte ensam om det längre :) Grattis Diana :)

JULLOV!

Yes yes! Då har lilla jag jullov nu :) woohoo!

Lärarna gjorde ett lite försenat luciatåg till oss. Jag spelade in hela och tänke bjuda på en liten snutt här i bloggen.
dock har jag inte laddat upp filmerna än.

Jordbävning!!!!!

Idag vaknade jag av att hela lägenheten skakade... kan knappt fatta att det var en jordbävning här i lilla sverige.
Men rätt coolt :) Jag har fått känna av den starkaste jordbävningen på över 100 år i sverige :)

Snow

Woho! Det är snö!!! SNÖÖÖÖÖÖ! SNÖÖÖÖÖ! <3

Jag har inte vart i skolan/på jobbet på 1 vecka, men när det kommer snö så går det inte att hålla mig inomhus ^^,
Varm jacka, termobyxor, halsduk m.m. och uuuuut!


Matte är gaaaaalen! FLYYYY!


Ta mig om du kan då !!!


Zoooooom! Söt-nöt <3



LOOK!!! Ett snömonster :O Hihihihihiiii


Ha de gött mina vänner!

GO Natt

Nu ska jag lägga mig... ovanligt sent men ähhh, vad gör det?! ^^,
Idag var jag fortfarande hemma från skolan men vid 9 ringde jobbet och frågade om jag kunde jobba och svaret blev ju nej :( Men jag vaknade iallafall. Så vid 9 imorse steg jag upp. 3 timmar tidigare än de senaste dagarna ^^, tihi
Dagen fortsatte med att jag åkte in till läkarmottagningen för att lämna nya vätskeprov som det var bestämt jag skulle göra idag, och det gick rätt snabbt.
Sen vilade jag typ hela dagen, sov och snarkade gött med My på ryggen.

På kvällen frågade mamms om jag ville åka och köpa nya skor eftersom mina suger åt sig allt fuktigt runt mig och förvandlar sig till pooler. Lite tveksamt gick jag med på det och det slutade med 3 par nya skor/stövlar. Whooops!
Men det var iofs 3 för 2.
Detta räckte för att nästan somna på vägen hem i bilen.... min ork är nere på noll. Värre än en pensionärs!!!!

Håll tummarna för mig, för att jag bara har en infektion/förkylning i kroppen och inte något annat...

GOOO NAAAATT!

btw. DET ÄR SNÖ!!!

jag är sjuuuuk

uhj, i fredags åkte jag hem från skolan efter bara en timme. Jag kände mig febrig och hängig. Så jag fick ringa till jobbet och fixa en ersättare eftersom jag skulle ha jobbat hela helgen. 
Jag har typ sovit 90% av dagarna och är ändå trött. Har 39.1 i feber när jag vaknar på morgonen (förmiddan) och mår piss. 
Nu har jag varit uppe i ca. 30 minuter och nu vill jag lägga mig igen.... Bye!

Mysan 8 år!

Igår fyllde min lilla älskling 8 år :) Hon fick en speciall-gjord tårta och lite hundgodis :)
Grattis!

RSS 2.0